Medisch en Verzorging blog

Revalidatiecentrum Rotterdam heeft mij leren omgaan met fibromyalgie!

Ik heb al heel lang last van fibromyalgie en dat is natuurlijk heel erg vervelend. Bij fibromyalgie heb je namelijk vaak pijn in je lichaam, zonder dat daar een directe oorzaak voor gevonden kan worden. Aangezien het chronisch is, heb ik ermee moeten leren omgaan. Revalidatiecentrum Rotterdam heeft mij daar heel erg bij geholpen!

Beter met mijn klachten omgaan en de toekomst weer positief zien

Als je een chronische ziekte hebt, dan is het zoeken naar de oorzaak van je ziekte en de pijn en het ongemak verminderen alleen niet meer genoeg. Op een gegeven moment moet je leren hoe je met je lichaam om moet gaan en ook op psychisch en sociaal vlak zullen er veranderingen merkbaar zijn door je ziekte. In mijn geval (fibromyalgie) betekende het dat ik onder andere vaak pijn, vermoeidheid, geheugenverlies en slaapproblemen had. Dit zorgde er ook voor dat mijn sociale leven steeds minder werd en dat vond ik erg moeilijk. Gelukkig kon ik bij Revalidatiecentrum Rotterdam terecht voor een behandeling om beter met mijn klachten om te gaan. Ten eerste heb ik geleerd om anders tegen mijn ziekteklachten aan te kijken. Zo ben ik er bijvoorbeeld achtergekomen dat teveel beweging mijn pijnklachten alleen maar verergeren en weet ik nu beter waar mijn grenzen liggen.

Ik heb de signalen voor vermoeidheid leren herkennen en geef voortaan op tijd aan dat ik het rustiger aan wil doen. Ook heb ik onder begeleiding van de revalidatiearts en slaaparts mijn slaapproblemen aangepakt en sindsdien slaap ik stukken beter. Het fijne aan Revalidatiecentrum Rotterdam is dat zij met hun behandelingen altijd gericht zijn op de lange termijn. Zo was ik erg negatief en baalde ik vroeger heel erg dat ik zoveel pech had met fibromyalgie, maar tegenwoordig zie ik dankzij mijn revalidatie in dat mijn toekomst niet helemaal gedoemd is te mislukken!

Reacties zijn gesloten.