Medisch en Verzorging blog

Een behandelbank voor in je praktijk aanschaffen

Ben je werkzaam als therapeut of masseur? In dat geval mag een behandelbank niet in je praktijk ontbreken. Een behandelbank maakt het behandelen van cliënten heel eenvoudig en biedt hen daarbij het nodige comfort tijdens de behandeling! Veel van deze banken zijn voorzien van een handige hoofdsteun, wat veel lekkerder ligt dan een normale onderzoekstafel. Er zijn verschillende webwinkels waar deze behandelbanken aangeschaft kunnen worden. Door de tafel online te bestellen, hoef je hier niet langer de deur voor uit te gaan. Wel zo makkelijk!

Behandelbank

Geschikt model behandelbank vinden

De aanschaf van een nieuwe behandelbank begint bij het bepalen van het model behandeltafel wat je nodig hebt. Je kunt voor een losse tafel kiezen, maar bijvoorbeeld ook voor een massagestoel. Het is afhankelijk van de behandeling die je bij cliënten uit wilt kunnen voeren, welk van deze modellen het meest geschikt voor je is.

Naast de keuze tussen een behandelbank en een behandelstoel, kun je ook kiezen tussen een inklapbaar model en een vaste behandeltafel. Een inklapbaar model biedt voordelen aan therapeuten die hun cliënten ook buiten de deur willen behandelen. Denk aan cliënten die minder mobiel zijn, of sporters die bij een wedstrijd behandeld willen worden. Vaste behandelbanken worden aangeboden met en zonder elektrische bediening.

Knierol

Andere handige producten voor therapeuten

Een behandelbank is niet het enige hulpmiddel wat goed van pas komt in je eigen praktijk. Naast deze onderzoeksbank, zou je bijvoorbeeld ook voor een massagerol of een massagekussen kunnen kiezen. Dit maakt een behandeling comfortabeler voor je cliënt en kan dit daarbij makkelijker maken! Naast massagerollen en kussens bieden veel webwinkels met hulpmiddelen voor therapeuten ook handige overtrekhoezen aan. Dit bevordert de hygiëne binnen je praktijk en voorkomt dat mensen met hun blote huid op de behandelbank komen te liggen. De overtrekhoezen kunnen gewassen of weggegooid worden, afhankelijk van het gekozen materiaal.

Reacties zijn gesloten.