Medisch en Verzorging blog

Zopiclon – wat doet het?

Zopiclon is een slaapmiddel die men gebruikt wanneer ze last hebben van slapeloosheid. Het kan vervelend zijn wanneer je een keertje niet in slaap kunt vallen. Het kan zijn dat je in de middag al een dutje gedaan hebt of dat je gewoon in bed ligt en de slaap niet kan vatten. Wanneer je niet goed kan slapen, dan kan dat de volgende dag slecht beïnvloeden. Zopiclon kan er dan voor zorgen dat je toch de nachtrust krijgt die je nodig hebt.

Je zult binnen een uur na inname merken dat je slaap begint te krijgen. De werking duurt 6 tot 8 uren, dus je bent verzekerd van een volle nachtrust. Het komt wel met enkele bijwerkingen zoals slaperigheid, sufheid en een verminderde reactievermogen. Drink gedurende deze periode geen alcohol. Het kan je alleen suffer maken. Andere bijwerkingen waar je ook last van zou kunnen krijgen zijn een bittere smaak in de mond, een droge mond en geheugenproblemen.

Gebruik het niet te vaak. Eens in de 3 dagen is ideaal. Gebruik je het vaker? Dan moet je niet meteen stoppen ermee. Bouw het langzaam af zodat je geen last krijgt van bijwerkingen. Als je op deze punten let is er geen reden waarom je het niet zou gebruiken.

Zopiclon is zonder recept te krijgen en je kunt dus gewoon bij de apotheek of drugstore Zopiclon kopen. Verder kun je het ook nog online bestellen. De webwinkels leveren je medicijnen helemaal aan huis en doen dat op een snelle en discrete manier.

Reacties zijn gesloten.