Medisch en Verzorging blog

Wat doet zopiclon?

Er zijn verschillende midellen verkrijgbaar tegen slapeloosheid en is dat maar goed ook. Een tekort aan slaap kan tot tal van ziektes ten grondslag liggen en zal de dokter daarom ook gauw een slaapmiddel zoals zopiclon voorschrijven. Dit middel is al langer dan 30 jaar op de markt te krijgen en komt dit zeker ook door het gewenst effect dat bij inname bereikt wordt. Dit probaat middel is een ware uitkomst voor degenen die met moeite in slaap kunnen vallen vanweg een depressie of zware pijn en berust de werking op het verminderen van de hersenactiviteit.

Verminderde activiteit zorgt voor een ontspannend gevoel

Doordat zopiclon de neutronen in de hersenen minder hard laat werken voelt men een half uur na inname een ontspannen gevoel die ervoor zorgt dat men moeiteloos in slaap kan vallen. De werking blijft voor ongeveer 7 uurtjes en sta je daarna met een uitgerust gevoel op. Dat is nou juist de bedoeling van het gebruik van zopiclon en zorg je er alleen wel voor dat er rekening gehouden wordt met de bijwerkingen. Zopiclon kopen en gebruiken moet je dus verstandig doen.

Wacht even met het autorijden

De werking van het middel mag dan wel na 7 uurtjes voorbij zijn, maar blijft het lichaam nog een tijdje erna de effecten wel voelen. Het wordt daarom ook afgeraden om achter het stuur plaats te nemen en kan ook een bitter gevoel in de mond en geheugenproblemen als bijwerkingen worden gezien.

Zopiclon blijft een probaat middel om te gebruiken bij slaapstoornissen en zorgt het ervoor dat de beoogde rust verkregen kan worden

Reacties zijn gesloten.