Medisch en Verzorging blog

Een ooglidcorrectie: de procedure, het herstel en het resultaat

Steeds meer mensen besluiten een ooglidcorrectie uit te laten voeren. Dit wordt voornamelijk gedaan vanuit persoonlijke- maar ook medische beweegredenen. Persoonlijke redenen zijn bijvoorbeeld dat je vaak hoort dat je er verdrietig of moe uitziet, dat je in de spiegel kijkt en een ouder iemand ziet dan dat je daadwerkelijk bent of dat je je zelfverzekerdheid hebt verloren en niet meer stralend over straat gaat. Overhangende oogleden kunnen ook medische problemen opleveren, zoals hoofdpijn en zichtverlies. Wat ook jouw redenen, een ooglidcorrectie is zo gedaan en de resultaten zijn aanzienlijk.

De procedure bij een ooglidcorrectie

Allereerst zoek je een goede kliniek bij jou in de buurt. Daar houd je eerst een adviesgesprek met de arts om te zien of je de ooglidcorrectie nodig hebt en of je hiervoor in aanmerking komt. Is de arts tevreden over je situatie en motivatie, dan wordt de ingreep gepland. Dit duurt maar een uurtje en wordt gedaan met een plaatselijke verdoving. Bij een bovenooglidcorrectie wordt het overtollige vel en vet weggesneden. De incisies komen in de oogplooien, dus daar zie je later niets meer van. Een onderooglidcorrectie gaat iets anders. De incisie komt net onder de wimperrand of aan de binnenkant van het onderooglid. De wallen worden via deze incisie weggewerkt. Je krijgt hechtingen, blijft even achter voor rust en controle en mag dezelfde dag weer naar huis.

Het herstel

Het herstel van een ooglidcorrectie is snel. Je mag niet zelf naar huis rijden, dus zorg dat iemand je komt ophalen. Eenmaal thuis aangekomen mag je totdat de hechtingen zijn weggehaald geen zware inspanningen verrichten en moet je je ogen regelmatig koelen met een koelmasker. Het is goed om met twee kussens te slapen, zodat je hoofd wat hoger ligt. Na een week tot 9 dagen worden de hechtingen verwijderd en zie je voor het eerst het echte resultaat. Je moet dan nog wel rustig aan doen. Na 3 weken zijn de wondjes volledig geheeld. Je kunt je normale leven weer gewoon hervatten. Blijf de eerste drie maanden nog wel uit de felle zon, ga niet naar de sauna of onder de zonnebank. Je gaat na zes weken op controle om te zien of alles goed is gegaan en de arts tevreden is met het resultaat.

Het resultaat

Waarschijnlijk merk je het resultaat van je ooglidcorrectie het beste omdat je weer zelfvertrouwen krijgt. Als je in de spiegel kijkt zie je iemand die er leeftijds getrouw uitziet en die straalt. Je hoofdpijn verdwijnt en je kunt weer goed zien. Als je goed voor jezelf en je huid zorgt door gezond te eten, niet te roken, door weinig te drinken en niet veel in de zon te gaan, blijft het resultaat zeker 15 jaar zichtbaar. Dat is een kleine opoffering voor een bijzonder goed en lang resultaat. Een ooglidcorrectie is een kleine ingreep, maar je krijgt er heel veel voor terug. Je gaat weer zelfverzekerd de straat over, je krijgt positief commentaar over je uiterlijk en je voelt je eindelijk weer helemaal jezelf.

Reacties zijn gesloten.