Medisch en Verzorging blog

Al nagedacht over jouw uitvaart?

De dood, het is niet gelijk iets waar je over nadenkt. Toch is het goed om dat te doen. Je wilt namelijk als het moment daar is zo’n mooi mogelijke uitvaart. Een uitvaart is niet perse iets wat je voor jezelf doet. Een uitvaart is er om jouw nabestaanden een mooi moment tot afsluiting te geven. Het rouwproces na een overlijden is voor velen een ingrijpende gebeurtenis. Daarom is het soms erg vervelend als jouw begrafenis of crematie volledig geregeld moet worden door de nabestaanden. Hopelijk geeft deze blog je het besef dat de enige die weet hoe zijn uitvaart er precies uit moet zien, dat je dat zelf bent. Je maakt daarnaast de dood ook een stuk meer bespreekbaar als je er van te voren over nadenkt. Het is misschien nog niet zover, maar er zijn genoeg dingen waarover je kunt nadenken. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan verder!

Uitvaart vooraf regelen

Het vooraf regelen van een uitvaart is helemaal geen gek iets. Om jouw nabestaanden zich volledig te laten focussen op hun rouwproces, regelen steeds meer mensen hun begrafenis of crematie bij het leven. De begrafenisondernemer geeft daarbij ook een verwachte kostenplaatje. Op deze manier kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan en je nabestaanden ook niet. Tijdens een eerste gesprek met de uitvaartverzorger stelt hij je volkomen op gemak en zorgt ervoor dat alles bespreekbaar wordt gemaakt. Hij zal alles noteren en met jou bespreken welke wensen haalbaar zijn en waar je misschien nog even over na moet denken. Je kunt er ook voor kiezen om je wensen in een wilsbeschikking op te laten nemen. Dit is een document waarin je al je wensen vast kunt leggen. Het document is ook rechtsgeldig dus het moet uitgevoerd worden!

Uitvaartwensen

Iemand kan een heleboel uitvaartwensen hebben. Zo kun je nadenken over het rouwvervoer en de condoleance ceremonie. Maar misschien heb je nog wel niet eens nagedacht of je begraven of gecremeerd wilt worden. Kies je daarna voor een algemeen graf, een natuurgraf of een eigen graf? Het zijn allemaal keuzes die je van te voren al kunt maken en waar je over na kunt denken. Het is uiteraard mogelijk om dit niet alleen te doen. Bespreek met je vrienden, familie of iemand anders die je vertrouwt alvast je wensen. Nogmaals, je maakt het bespreekbaar en jouw uitvaart zal een ode aan jouw leven worden. Wat wil je nog meer?

Reacties zijn gesloten.