Medisch en Verzorging blog

Zo gemakkelijk kan het zijn om gezonder te leven

We willen allemaal gezonder leven. Een gezond leven verkleint namelijk de kans op hart- en vaatziekte en is ook de fundering onder een fijn en gelukkig leven. Toch is het best lastig om gezonder te leven, vaak denkt men er geen tijd voor te hebben of weten ze niet hoe te beginnen. In dit artikel lees je wat gemakkelijker en praktische tips voor iedereen die streeft naar een gezondere leefstijl.

Zelf koken

Een belangrijk element in een gezonde leefstijl is natuurlijk gezond eten. Je hebt vast weleens gehoord van de Schijf van Vijf, deze schijf is het samenkomen van alle voedingstoffen die je nodig hebt om fit te blijven. Wanneer je vaak buiten de deur eet, afhaalt van kant-en-klaar maaltijden eet is de kans groot dat jij niet je dagelijkse voedingsstoffen binnen krijgt.  De kans is zelfs groot dat je te veel zouten, suikers en vetten tot je neemt. Probeer eens lekker zelf te koken en houdt hierbij de schijf van vijf in je achterhoofd. Of je nu vooral Hollandse pot kookt of helemaal thuis bent in de oosterse keuken, of je nu vegetarisch kookt of graag een stukje vlees eet: binnen de Schijf van Vijf zijn er eindeloos veel mogelijkheden. Je richt de Schijf van Vijf zelf in. Volg je smaak!

Beweging

Ook voldoende beweging is essentieel voor een gezonde leefstijl. Geen fan van de sportschool? Gelukkig zijn er voldoende andere oplossingen. Begin eens met 30 minuten per dag wandelen, of doe thuis eens wat makkelijke oefeningen. Als je een hond hebt loop dan eens een stukje buiten jullie normale rondje om of neem de hond mee naar het bos. Sporten hoeft niet per se intensief te zijn, als je maar even lekker beweegt.

Gezonde lucht

Heb je last van gezondheidsklachten zoals migraine, slapeloosheid, vermoeidheid of ben je erg vatbaar voor griepjes? Dan zijn de klachten misschien verbonden aan de lucht die je in ademt. Veel mensen kampen met dit soort klachten en komen er ondanks voldoende beweging en gezond eten maar niet van af. De oplossing heeft vaak te maken met de lucht die wordt ingeademd. Neem eens een kijkje naar een luchtreiniger  of een  luchtbevochtiger, beide hebben andere functies en kunnen helpen et verschillende klachten. Het is verstandig om hier eens research naar te doen als je gezondheidsklachten hebt!

Reacties zijn gesloten.