Medisch en Verzorging blog

Optiek Deventer

Onlangs heb ik een afspraak gemaakt bij de Optiek Deventer. Ik merkte de laatste tijd al op dat ik moeite had om een boek te lezen en ook in het verkeer kon ik niet alle borden goed lezen. Voor mij was dit een teken om actie te ondernemen en hiervoor heb ik een afspraak bij de opticien gemaakt. Deze zit in de brillen winkel en zo kan ik meteen twee vliegen in één klap slaan. Want eerst krijg ik hier controle voor de ogen en mocht blijken dat deze slecht zijn, kan ik hier meteen een leuke bril uitzoeken.

Afspraak bij de optiek in Deventer gemaakt

Nadat ik een oogcontrole had gehad, bleek inderdaad dat mijn zicht slecht was. Hierdoor heb ik meteen een leuk montuur uitgezocht. Deze winkel, Zien & Gezien Worden, heeft een zeer leuk assortiment waar je hele leuke monturen van bekende en onbekende merken kan vinden. Ook is het mogelijk om hier lenzen aan te schaffen, maar dat ga ik nu nog niet doen. Eerst maar eens kijken of ik aan een bril kan wennen. Gelukkig krijg je hier een zes maanden gewenningsgarantie, dus als een bril niet lukt is dat geen probleem. Zij gaan er alles aan doen dat jij ook door een bril kan kijken en hier profijt van krijgt.

Optiek Deventer

Een helder en duidelijk zicht

Bij Zien & Gezien Worden ben ik bijzonder goed geholpen. Als eerste kreeg ik een oogonderzoek en door allerlei testen konden zij zien welke sterkte ik nodig had voor de glazen. Zo kreeg ik een speciale bril op met verschillende glazen en hiermee kon de opticien de sterkte inzetten. Ook kreeg ik een test om te kijken of ik diepte kon zien. Na deze testen moest ik even wachten in de winkel. Onder het genot van een heerlijk kopje koffie was het wachten geen probleem. De uitslag was inderdaad dat mijn ogen slecht waren en ik hiervoor een bril moest hebben. Wel een normale bril en geen leesbril.

Goed zicht en geen hoofdpijn meer

Het uitzoeken van een leuke bril was best wel lastig. Gelukkig had de medewerker van deze winkel hier meer verstand van en heeft mij bijzonder goed geholpen. Zo moest een montuur bij mij passen en wat ook belangrijk is, moest deze goed zitten. Uiteindelijk had ik drie brillen waar ik een keuze uit kon maken.

Inmiddels heb ik mijn bril al een maand op. In het begin wad het even wennen, maar nu kan ik niet meer zonder.

Reacties zijn gesloten.