Medisch en Verzorging blog

Het op tijd testen van je ogen

70x70_194Het op tijd testen van je ogen

 

 

Terwijl je misschien denkt dat de term ‘vroegtijdige’ oog testen refereert naar het testen tijdens de vroege jaren van een leven, kan regelmatige oog testen ook de initiële fasen van verschillende aandoeningen oppikken voordat de symptomen zich manifesteren. Sommige van deze kunnen een bedreiging vormen  voor het volledig kwijtraken van het zicht als ze onbehandeld blijven, zoals Glaucoom en Maculadegeneratie terwijl andere gezondheids problemen het gehele lichaam kunnen aantasten, zoals bij diabetes.

 

Naast het vinden van diabetes, heeft een in 2011 uitgevoerd onderzoek uit de VS gevonden dat oog testen vaak de eerste medische testen waren die chronische ziektes zoals hypertensie  (hoge bloeddruk) en hoge cholesterol vonden. Sterker nog, bij 65% van de patienten met hoge cholesterol, waren oogkundigen de eerste medische professionals om deze aandoening te detecteren, terwijl hetzelfde ook gold voor 20% van de diabetes diagnoses en 30% van de hoge bloeddruk gevallen. Oog testen kunnen zelfs signalen van een ontwikkelende hersen tumor opvangen.

 

De reden voor deze getallen is dat de ogen de enige niet-invasieve manier bieden om een onbelemmerd beeld te krijgen van bloedvaten, wat een oog test de enige praktische manier maakt om anderszins gezonde mensen te screenen voor vroege stadia van potentieel serieuze aandoeningen. Alles bij elkaar betekend dit dat ongeacht het feit dat met online lenzen bestellen u bijna perfect zicht heeft, regelmatige oog testen toch een essentiële routine zijn om je gezondheid te meten door uw gehele leven.

 

Reacties zijn gesloten.