Medisch en Verzorging blog

Een kroon laten plaatsen

Wanneer er een tand of kies is afgebroken, kan er eventueel een kroon geplaatst worden. Deze behandeling valt onder de esthetische  tandheelkunde, anders gezegd een cosmetische ingreep. Een andere manier om een tand of kies te laten plaatsen kan ook door middel van een implantaat. Hier worden als het ware schroeven in de kaak gezet, waar een tand op vast gedraaid kan worden. Hier kan je bijna het verschil van een normale tand niet zien. Helaas is de prijs van een implantaat een stuk duurder dan van een kroon. Hierdoor is het voor veel mensen niet betaalbaar, vooral omdat dit vaak niet onder de vergoeding van een verzekering valt.

Zeer tevreden met mijn kroon

Ze zeggen wel eens dat een ongeluk in een klein hoekje zit en dat kan ik beamen. Voor een tijd terug was ik op de fiets naar mijn werk, heerlijk even in de buitenlucht voordat ik aan het werk ga. Helaas was het deze dag niet mijn geluksdag, want op de één of andere manier had ik een stoeprandje niet gezien. Gevolg was dat ik omviel en hard met mijn mond op de stoep viel. De schrik zat er flink in, helemaal toen ik merkte dat mijn voortanden eruit waren. Soms kan je deze meteen terug zetten, helaas bij mij niet.

Gelukkig is mijn glimlach niet verdwenen en dat heb ik te danken aan de kronen die ik nu in mijn mond heb.

Reacties zijn gesloten.