Medisch en Verzorging blog

Ziektekostenverzekering 2020: Evaluatie en vergelijking van de plannen

Bij Nederland Review streven we ernaar om je te helpen slimmere financiële beslissingen te nemen. Navigeren door ziektekostenverzekeringsplannen kan lastig zijn. Je kunt aan het einde van het jaar wisselen, dus nu is het moment gekomen om de keuzes voor het komende jaar te overwegen. Vooral als je op zoek bent naar een zorgplan, is het een goed idee om je onderzoek vroeg te starten.

Tijdens het zoeken op de markt voor ziektekostenverzekeringen of het kiezen tussen plannen van je, is het belangrijk om te begrijpen wat elk type plan biedt, hoe hun voorwaarden van toepassing zijn op jou, en wat je kan hebben om te betalen uit eigen zak elk jaar in aanvulling op de premies.

Bescherm je grootste investering met onze snelle en gratis offertes

Het belangrijkste verschil tussen deze plannen is de behoefte aan een huisarts en de vraag of en in welke mate patiënten vergoed zullen worden voor zorg buiten het netwerk en zo ja, in welk tempo. Van daaruit beginnen de kosten en dekkingen te verschillen.

Vier vragen die je jezelf moet stellen voordat je een plan kiest

Het kiezen van een verzekering is over het algemeen een verbintenis van één jaar. Voordat je je inschrijft, moet je elk plan zorgvuldig doornemen en deze vragen overwegen:

  1. Heb je al een favoriete arts of medisch team?
  2. Zoek uit of je zorgverleners in je nieuwe plan zitten. Zo niet, kun je dan toegang krijgen tot hun zorg en hoeveel zal het kosten?
  3. Zijn je voorschriften gedekt?
  4. De meeste plannen verdelen voorschriften in kostenniveaus, dus je kosten kunnen variëren. Als je geneesmiddelen op recept neemt, bel dan met de zorgverzekeraar om te bevestigen wat je out-of-pocket kosten zullen zijn.

Ben je bereid om het papierwerk te beheren?

Het indienen van claims voor zorg buiten het netwerk kan tijdrovend zijn. Als je niet wilt omgaan met papierwerk en claims, dan kan een beheerd plan, een betere keuze zijn.

afsluiten verzekering

Extra tips om je te helpen kiezen

Nog steeds verward door jargon en acroniemen? Als je niet zeker weet welk plan je in 2020 moet kiezen, volgen hier een paar tips:

Plannen die een hoger deel van je medische kosten betalen, maar een hogere premie hebben, zijn goed als: je reeds bestaande aandoeningen hebt, regelmatig dure medicijnen neemt, van plan bent om een kind te krijgen, een operatie verwacht, of een chronische aandoening hebt.

Als je in goede gezondheid verkeert en alleen naar de dokter gaat voor routinecontroles, overweeg dan een plan met een lagere maandelijkse premie en hogere contante kosten.

Als je een chronische ziekte hebt, houd er dan rekening mee dat het navigeren door het plan een uitdaging kan vormen.

Reacties zijn gesloten.