Medisch en Verzorging blog

Een tweedehands rolstoelbus aanschaffen?

Wat maakt de rolstoelbus zo een handig vervoersmiddel?

Als jij in een rolstoel zit zal reizen voor jou waarschijnlijk niet zo eenvoudig zijn als voor veel anderen. Alhoewel het openbaar vervoer vrijwel altijd een plek heeft voor mensen in een rolstoel is dit toch vaak nog ver van optimaal. Ook persoonlijke vervoersmiddelen zoals de auto zijn eigenlijk geen optie meer. Misschien kan jij meerijden met een gezinslid of kennis, toch is de normale auto hier niet echt op gemaakt. Een tweedehands rolstoelbus hoeft meestal niet zo duur te zijn, maar kan jou toch enorm helpen als je in een rolstoel zit. Met de rolstoelbus kan jij eenvoudig meerijden als passagier. De bus is zodanig aangepast dat jij snel in en uit de bus kunt komen en daarnaast ook comfortabel zit.

Welke aanpassingen heeft een tweedehands rolstoelbus?

Een rolstoelbus heeft de broodnodige aanpassingen zoals een rolstoellift of oprijstuk en natuurlijk een kliksysteem zodat de rolstoel niet kan bewegen tijdens het rijden. Daarnaast heeft de rolstoelbus ook aanpassingen waardoor jij comfortabel vervoert kunt worden. Zo is er eigenlijk altijd wel bekleding aanwezig in de rolstoelbus. Daarnaast zijn ook airco en verwarming geen overbodige luxen. Misschien bedenk jij nu ook wel een aantal dingen die je graag in jouw rolstoelbus zou willen hebben. Vaak valt hier over te praten met het bedrijf dat de rolstoelbussen verkoopt. Een rolstoelbus kan namelijk helemaal aangepast worden aan jouw wensen.

Waarom een tweedehands rolstoelbus en geen nieuwe?

Rolstoelbussen zijn eigenlijk altijd omgebouwde bestelbusjes. Er worden maar zelden nieuwe bestelbusjes omgebouwd in een rolstoelbus, omdat nieuwe bestelbussen ontzettend duur kunnen zijn. Een tweedehands rolstoelbus is vaak nog in prima staat. De bussen worden namelijk goed bekeken en weer helemaal als nieuw gemaakt voordat deze verkocht worden. Een tweedehands rolstoelbus is dus een goedkope oplossing om weer gemakkelijk te kunnen reizen. De tweedehands rolstoelbus kan nog jaren mee als je deze bij een betrouwbaar bedrijf koopt.

Een betrouwbaar bedrijf

De meeste bedrijven waar je een tweedehands rolstoelbus kunt aanschaffen zijn wel te vertrouwen. Toch is er een bedrijf dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Wellner Mobiliteit heeft namelijk niet alleen bussen van goede kwaliteit, maar ook de beste service die je maar kunt bedenken. Zo doet Wellner Mobiliteit bijvoorbeeld aan thuispassing. Communicatie is overduidelijk een belangrijk punt bij Wellner en daarnaast krijg je er ook altijd de 10 Wellner-zekerheden als klant.

Een van de 10 Wellner-zekerheden is bijvoorbeeld dat je korting krijgt op onderhoudsbeurten. Je krijgt ook altijd één grote onderhoudsbeurt helemaal gratis. De voertuigen die je aanschaft bij dit bedrijf worden met een volle tank geleverd. Daarnaast krijg je een gratis leenauto als je ooit schade hebt aan je voertuig. Ook krijgt iedere klant van Wellner Mobiliteit tot wel een jaar lang BOVAG-garantie. De goede service van Wellner Mobiliteit maakt het een ontzettend aantrekkelijk bedrijf voor de aanschaf van een tweedehands rolstoelbus. Als jij graag wilt weten wat de mogelijkheden zijn wat betreft aangepaste voertuigen is dit bedrijf een echte aanrader.

Reacties zijn gesloten.