Alles wat je moet weten voor een behandeling van fillers
Ze zijn de populaire keuze voor een mollige, jeugdige en gladde huid. Maar zijn ze veilig? Je hebt verschillende soorten fillers, voor je gezicht, maar ook voor je lippen. Als je erover nadenkt, dan is dit artikel voor jou. Met een uitgebreid overzicht van de cosmetische ingreep, in bijna iedere stad kan je wel terecht ervoor zoals bij The Doctors Cosmetic Clinic kan je terecht voor fillers regio den haag.
Wat zijn fillers?
Fillers oftewel dermale fillers, zijn kleine injecties van gel, meestal bestaande uit hyaluronzuur, die rimpels opvullen en volume toevoegen aan zacht weefsel. U kunt dermale fillers in verschillende delen van uw gezicht hebben: rond het oog, de wangen, de mond en de kaaklijn, evenals lip fillers die rechtstreeks in het lipweefsel worden toegediend.
Hoe werken ze?
Fillers herstellen in principe het verloren volume in je gezicht en mollige gebieden, zodat diep ingestelde lijnen worden gladgestreken. Waarom is dit nodig? Naarmate we ouder worden, stopt ons lichaam met het produceren van bepaalde stoffen, zoals collageen. Die stoffen dragen bij aan de jeugdige uitstraling.
Hoe lang gaan dermale fillers mee?
Het hangt ervan af hoe je lichaam reageert en welke hyaluronzuur wordt gebruikt, maar de meeste dermale fillers gaan tussen de 6 en 18 maanden mee.
Hebben dermale fillers bijwerkingen?
Veel cliënten verwarren bijwerkingen met reacties, dus het is uiterst belangrijk om te begrijpen welke bijwerkingen er zijn. Tijdelijke bijwerkingen treden na gezichts injecties op en zijn volkomen normaal. Denk hierbij aan zwelling, roodheid en gevoeligheid. Tevens is het ook normaal om na de ingreep een beetje ongemak, roodheid en blauwe plekken te ervaren. Reacties treden over het algemeen onmiddellijk na de injectie met de naald op. Denk hierbij aan roodheid, zwelling, pijn, jeuk, blauwe plekken en gevoeligheid op de injectieplaats. Deze reacties zijn over het algemeen mild tot matig en verdwijnen meestal kort na de injectie.
Doen dermale fillers pijn?
Er kan een licht ongemak zijn terwijl de filler in het gezicht wordt geïnjecteerd. Maar dat wordt geminimaliseerd door voor de behandeling een verdovende crème aan te brengen. Om verdere verlichting te bieden en zoveel mogelijk de pijn te verlichten, bevatten veel fillers een voorgemengde lokale verdoving.
Zijn er verschillende soorten dermale fillers?
Zoals eerder al vermeld werd, is het meest voorkomende type dermale filler het hyaluronzuur, wat een natuurlijke stof is die in veel delen van het lichaam wordt aangetroffen, waaronder oogbollen, gewrichten en huid, die 1000x zijn gewicht in water kan vasthouden. Hyaluron dermale fillers helpen de vorm te behouden, verlichten depressies in de huid en zorgen voor hydratatie. Daarnaast heb je ook Poly-Caprolactone (PCl), of Ellanse, dat is een andere populaire filler die fungeert als een collageenstimulator. Wanneer het op strategische plaatsen in het gezicht wordt geïnjecteerd, activeert het de natuurlijke reactie van het lichaam om collageen te produceren, wat je een veel langduriger resultaat geeft.