Medisch en Verzorging blog

Op zoek naar een pigmentbehandeling? Dan moet u bij Dermavisie zijn.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Pigment vlekken ontstaan doordat de huid teveel wordt blootgesteld aan zonlicht en dus UV-straling, hierdoor kunnen niet alleen pigment vlekken ontstaan maar ook ernstige ziektes zoals huidkanker. Tijdens de pigment behandeling wordt de pigmentvlek behandeld door middel van een lichtbehandeling. Deze speciale lichtbehandeling richt zich op in dit geval de pigmentvlek ( het doelweefsel ), door een hevige verwarming wordt het weefsel gecontroleerd verbrandt, dit geeft vervolgens een korstje wat er vanzelf afvalt. Een pigment behandeling kan complicaties met zich mee brengen maar dit is uiterst ongewoon, de complicaties die kunnen optreden zijn pigmentverschuiving of verbranding. Het resultaat na een pigment behandeling is dat de vlek na elke behandeling donkerder wordt, dit komt doordat het pigment in de huid naar de huidoppervlakte wordt gehaald. Vervolgens gaat de pigmentvlek schilferen en met ongeveer 3 behandelingen zou het maximale resultaat behaald kunnen worden, hiertussen zit steeds een interval van 4 tot 6 weken.

Mijn eigen ervaring met een pigment behandeling

Ik heb nu ongeveer 3 weken geleden mijn laatste pigmentbehandeling gehad en ben zeer tevreden met het resultaat. Ik vind de service van Dermavisie uitstekend en ik werd voor en tijdens de pigment behandeling goed op de hoogte gehouden over wat er ging gebeuren, ook werd mij duidelijk uitgelegd dat na de behandeling de plek donkerder ging worden waarna het begint te schilferen. Ik vond het erg prettig om op deze manier ingelicht te worden zodat ik wist wat me stond te wachten. Het personeel was ook erg vriendelijk en wist echt waar ze het over hadden.

Reacties zijn gesloten.