Medisch en Verzorging blog

Enkele handige tips voor de aanschaf van een nieuwe rolstoel

Een rolstoel kopen, mogelijk is het geen leuke bezigheid voor je. Echter wil je in dit soort situaties wel de juiste keuze maken. En denk er ook zeker aan dat een rolstoel de kwaliteit van leven juist omhoog kan brengen. Zo ben je aanzienlijk mobieler, en dat is enorm fijn. Wil je nu weten waar je op let bij het aanschaffen? Lees dan zeker dit artikel eens door.

rolstoel kopen

De mogelijkheden

Een nieuwe rolstoel kopen is vast niet iets waar je jezelf op verheugd. Maar het is wel belangrijk om een goede keuze te maken hierin. Maar wat zijn dan belangrijke zaken om op te letten? Allereerst natuurlijk het feit dat de rolstoel voorzien is van bepaalde certificaten. Hierbij wil je letten op een certificering zoals het ISO 7176-19. Tevens wil je eens nadenken over hoe lang je de rolstoel nodig hebt. Bij kortere periodes kun je bijvoorbeeld een goedkoper model aanschaffen. Denk hierbij aan zo’n 150 tot 200 euro waar je aan kunt denken. Voor langere perioden is het slim om meer te investeren. 

Waar je ook aan wilt denken, is of de rolstoel overal door het huis kan rijden. Je wilt natuurlijk dat je door de deuropeningen kunt rijden zonder problemen. Daarnaast moet een eventuele begeleider goed kunnen omgaan met de rolstoel. Dit is de persoon die je veelal helpt en dus ook de rolstoel veel moet gebruiken. Zoek dus zeker een rolstoel waar deze persoon goed mee overweg kan. Tenslotte wil je nog een goede winkel vinden om de rolstoel aan te kunnen schaffen. Hierbij wil je een speciaalzaak zoeken zodat je zeker weet dat je het juiste in huis haal. Tevens kun je hier ook het beste advies krijgen.

Reacties zijn gesloten.